Ball tip

From Yggenyk
Revision as of 04:13, 23 December 2016 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Dette kød er kendetegnet ved en lækker, fin struktur med marmorering.
Ball tip er en del af klumpen, og er utroligt velsmagende.
Ball Tip kan bådetilberedes som ca. 2 centimeter tykke steaks eller med indirekte varme på grillen, som man gør med en hel culotte til en kernetemperatur på 58º grader.

Ingredienser

  • 1 stk Ball tip á ca. 1,6-2 kg
Rub
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 spsk flagesalt
  • 2 spsk mørkt revet chokolade
  • 3 spsk hvidløgspulver
  • 1 spsk løgpulver
  • 2 spsk spids kommen
  • 2 spsk chilipulver
  • 1 spsk malet sort peber
  • 1 dl blåbærsirup

Fremgangsmåde

Vend kødet i rubben, og mariner det i køleskabet i min. 6 timer inden det skal grilles.

Ved grillen: Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme (150º).
Læg kødet på grillen, og grill det til kernetemperaturen er 58º (ca. 45 min.).
Pensl kødet med blåbærsirup ca. fire gange undervejs.

Lad kødet trække 5-10 min. inden udskæring.

<google>DANSK</google>

id=siteTree