Falafel

From Yggenyk
Revision as of 06:26, 13 March 2013 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

Falafler
  • 300 g kikærter udblødt i ca. 12 timer (svarer til 600 g når de er udblødt)
  • 100 g hestebønner (favabønner, foul) udblødt i ca. 12 timer (kan også fås på dåse)
  • 6 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 stilk bladselleri
  • evt 1 bundt persille
  • 1 tsk bordsalt
  • 4 spsk hvedemel
  • 1-2 spsk falafel krydderi - blandings krydderi (koriander, spidskommen, kanel, allehånde, muskatnød, peber)
  • 2 tsk salt
  • cayenne peber
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 l vindruekerneolie til stegning
Tilbehør
  • pitabrød
  • hvid salatdressing
  • salat
  • rødløg
  • agurk
  • peberfrugt
  • tomat

Fremgangsmåde

Hak bønner, løg, blegselleri, persille og kikærter i en kødhakker, eller blend det i en foodprocessor.
Kom resten af ingredienserne undtagen olien i og bland det det sammen, evt. med en smule vand, så det får den rigtige konsistens.
Blandingen skal være ensartet, uden på nogen måde at være flydende.
Smag den til med salt og cayenne peber.
Lad blandingen hvile en halv times tid inden det steges.
I en dyb gryde, opvarmes olien. Når olien syder omkring en tændstik er olie klar.
Form falafel mellem en spiseske og hånden, sænk nogle stykker ned i olien ad gangen, og steg dem gyldne.
Tag falafel kuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Server falaflerne varme med pitabrød, dressing og et stort fad med fintsnittet salat, rødløg, agurk, peberfrugt og tomat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree