Lakselasagne

From Yggenyk
Revision as of 04:03, 23 December 2016 by WikiSysop (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

<seo title="Opskrifter" /> 4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage

Lakselasagne.jpg

Ingredienser

  • 1200 g frosset helbladet spinat
  • 250 g røget laks i tynde skiver
  • 1 liter mornay sauce
  • 1/4 liter piskefløde
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g lasagneplader
  • 200 g revet ost
  • lidt mælk

Fremgangsmåde

Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Saml lasagnen i 4 lag bestående af:

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Laks
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Laks
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Laks
Mornay Sauce
Lasagneplader


... og til sidst resten af Mornay Saucen og lidt mælk så toppen ikke er tør.

Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Bagetid: ca. 45 min. ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Sæt uret på 30 min. og drys osten når der er ca. 15 min tilbage.

<google>DANSK</google>

id=siteTree