Cordon Bleu

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Fra fransk cordon bleu 'blå bånd', oprindelig brugt om ridder af den franske helligåndsorden stiftet 1578, hvis orden var ophængt i et blåt bånd; siden også betegnelse for en fremragende kvindelig kok med tanke på det blå forklædebånd og endelig anvendt om fremragende ting i almindelighed.

Ingredienser

  • 4 pæne skiver kalve-inderlår (Wienerschnitzel)
  • 4 skiver kogt røget skinke
  • 4 skiver ost
  • sennep
  • salt
  • peber
  • smør
  • olie

Fremgangsmåde

Hvis skiverne er tykke kan man skære en lomme i dem, ellers bankes de forsigtigt flade så de kan foldes sammen om ost, sennep og skinke.
Luk dem pænt sammen med kødnåle. Krydr med salt og peber og steg dem 1½ min på hver side, i en blanding af smør og olie.
Serveres f.eks. med nye kartofler, og grøn salat.

Varianter

Kalvekødet kan erstattes af kylling eller skinkekød.
Kødet kan paneres med æg og rasp.
Kan også laves med hakket kalvekød, her kan man evt. erstatte skinken med Parmaskinke, osten med Fetaost, og krydre inden i med oregano i stedet for sennep.

<google>DANSK</google>

id=siteTree