Kagemand: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: Category:Danske sider Category:Opskrifter ====Ingredienser==== * 200 g margarine * 50 g suker * 50 g gær * 2 æg * 2 dl mælk ====Fyld==== 200 g margarine 200 g mørk farin 2 sp...)
 
 
(12 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
[[Category:Danske sider]]
{{Bagværk}}
[[Category:Opskrifter]]
 
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 500 g mel
* 200 g margarine
* 200 g margarine
* 50 g suker
* 50 g sukker
* 50 g gær
* 50 g gær
* 2 æg
* 2 æg
* 2 dl mælk
* 2 dl mælk


====Fyld====
====Fyld (Remonce)====
200 g margarine
* 200 g margarine
200 g mørk farin
* 200 g mørk farin
2 spsk kanel
* 2 spsk kanel
 
====Pynt====
* 250g flormelis til glasur
* Lakridspinde
* Vingummi bamser
* Snørebånd
* Chokoladepastiller
* andet 'pænt' slik
 


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 21: Line 29:
Dejen hæver en times tid.
Dejen hæver en times tid.


Fyldet røres sammen med en gaffel. Magarinen kan lunes lidt i mikrobølgeovn først, det gør det meget nemmere, men husk den må ikke smelte.
Fyldet røres sammen med en gaffel. Magarinen kan lunes lidt i mikrobølgeovn først, det gør det meget nemmere, men husk den må ikke smelte helt.


Dejen æltes og formes derefter til en kagemand på en bradepande med bagepapir. Papiret skal gå op ad siderne så fyldet ikke kan løbe ind under papiret når den bages.<br>
Dejen æltes og formes derefter til en kagemand på en bradepande med bagepapir. Papiret skal gå op ad siderne så fyldet ikke kan løbe ind under papiret når den bages.<br>
Line 27: Line 35:
Kagemanden efterhæver ca. 15 min.
Kagemanden efterhæver ca. 15 min.


Bag ved 225 i ca. 15 min. Hold godt øje med at fyldet ikke bliver brændt.
Bag ved 220° i ca. 13-15 min. Hold godt øje med at fyldet ikke bliver brændt.
 
===Pynt===
Flormelis udrøres med nogle spiseskefulde kogende vand til en tyk glasur.<br>
Lav et kræmmerhus af en trekant madpapir eller bagepapir til at sprøjte glasuren ud med, det er en god ide at bruge en klipsemaskine til at holde det sammen med.<br>
Når kagen er kølet lidt af pyntes den med slik (klæbet fast med glasuren).


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 15:23, 5 October 2013

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 200 g margarine
  • 50 g sukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 2 dl mælk

Fyld (Remonce)

  • 200 g margarine
  • 200 g mørk farin
  • 2 spsk kanel

Pynt

  • 250g flormelis til glasur
  • Lakridspinde
  • Vingummi bamser
  • Snørebånd
  • Chokoladepastiller
  • andet 'pænt' slik


Fremgangsmåde

Opløs gær og sukker i mælken.
Æggene røres i.
Margarinen smeltes (nemt i mikrobølgeovn) og tilsættes. Pas på den ikke er for varm for gæren.
Melet røres i og dejen æltes.
Dejen hæver en times tid.

Fyldet røres sammen med en gaffel. Magarinen kan lunes lidt i mikrobølgeovn først, det gør det meget nemmere, men husk den må ikke smelte helt.

Dejen æltes og formes derefter til en kagemand på en bradepande med bagepapir. Papiret skal gå op ad siderne så fyldet ikke kan løbe ind under papiret når den bages.
Fyldet smøres ud over kagemanden med en bordkniv dyppet i varmt vand.
Kagemanden efterhæver ca. 15 min.

Bag ved 220° i ca. 13-15 min. Hold godt øje med at fyldet ikke bliver brændt.

Pynt

Flormelis udrøres med nogle spiseskefulde kogende vand til en tyk glasur.
Lav et kræmmerhus af en trekant madpapir eller bagepapir til at sprøjte glasuren ud med, det er en god ide at bruge en klipsemaskine til at holde det sammen med.
Når kagen er kølet lidt af pyntes den med slik (klæbet fast med glasuren).

<google>DANSK</google>

id=siteTree