Kartoffelsuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 5: Line 5:


====Ingredienser====
====Ingredienser====
* ½ snittet porre
* 2 snittetede porre
* 125g skrællet kartoffel
* 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
* ½ spsk. purløg
* 1 l hønseboullion
* 2½ dl hønseboullion
* 1/4 l fløde 13%
* ½ dl. fløde 13%
* salt
* salt
* peber
* peber
* revet muskat
* revet muskat
* purløg


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====


Kog porre, kartoffel og purløg i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Tilsæt fløde.<br>
Tilsæt fløde.<br>
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.<br>
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.<br>
Suppen kan serveres varm eller iskold.
Suppen serveres i skåle.
Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 20:36, 3 January 2008

<keywords content="Kartoffel suppe" /> 1 portion (1 person)

Ingredienser

  • 2 snittetede porre
  • 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
  • 1 l hønseboullion
  • 1/4 l fløde 13%
  • salt
  • peber
  • revet muskat
  • purløg

Fremgangsmåde

Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.
Blend suppen til den er glat.
Tilsæt fløde.
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Suppen serveres i skåle. Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>

id=siteTree