Kartoffelsuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(13 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
[[Category:Danske sider]]
{{Supper}}
[[Category:Opskrifter]]
<keywords content="Kartoffel suppe" />
<keywords content="Kartoffel suppe" />
1 portion (1 person)
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* ½ snittet porre
* 2 snittetede porrer
* 125g skrællet kartoffel
* 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
* ½ spsk. purløg
* 1 l hønseboullion
* 2½ dl høneboullion
* 1/4 l fløde 13%
* ½ dl. fløde 13%
* 1 tsk salt
* salt
* 1/2 tsk peber
* peber
* 1/4 revet muskatnød
* revet muskat
* 150 g bacon til bacontern
* purløg
* creme fraiche til pynt


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====


Kog porre, kartoffel og purløg i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br>
Imens suppen koger skæres bacon i tern og ristes på en pande.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Blend suppen til den er glat.<br>
Tilsæt fløde.<br>
Tilsæt fløde.<br>
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.<br>
Bring suppen i kog igen (under omrøring så den ikke brænder på) og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.<br>
Suppen kan serveres varm eller iskold.
Suppen serveres i skåle.
Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 13:23, 19 January 2023

<keywords content="Kartoffel suppe" />

Ingredienser

  • 2 snittetede porrer
  • 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
  • 1 l hønseboullion
  • 1/4 l fløde 13%
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/4 revet muskatnød
  • 150 g bacon til bacontern
  • purløg
  • creme fraiche til pynt

Fremgangsmåde

Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.
Imens suppen koger skæres bacon i tern og ristes på en pande.
Blend suppen til den er glat.
Tilsæt fløde.
Bring suppen i kog igen (under omrøring så den ikke brænder på) og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Suppen serveres i skåle. Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>

id=siteTree