Kartoffelsuppe: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
(11 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Supper}} | |||
<keywords content="Kartoffel suppe" /> | <keywords content="Kartoffel suppe" /> | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 2 snittetede | * 2 snittetede porrer | ||
* 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker) | * 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker) | ||
* 1 l hønseboullion | * 1 l hønseboullion | ||
* 1/4 l fløde 13% | * 1/4 l fløde 13% | ||
* salt | * 1 tsk salt | ||
* peber | * 1/2 tsk peber | ||
* revet | * 1/4 revet muskatnød | ||
* 150 g bacon til bacontern | |||
* purløg | * purløg | ||
* creme fraiche til pynt | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br> | Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.<br> | ||
Imens suppen koger skæres bacon i tern og ristes på en pande.<br> | |||
Blend suppen til den er glat.<br> | Blend suppen til den er glat.<br> | ||
Tilsæt fløde.<br> | Tilsæt fløde.<br> | ||
Bring suppen i kog igen og smag til med salt, peber og revet muskatnød.<br> | Bring suppen i kog igen (under omrøring så den ikke brænder på) og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.<br> | ||
Suppen serveres i skåle. | Suppen serveres i skåle. | ||
Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg. | Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 13:23, 19 January 2023
<keywords content="Kartoffel suppe" />
Ingredienser
- 2 snittetede porrer
- 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
- 1 l hønseboullion
- 1/4 l fløde 13%
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1/4 revet muskatnød
- 150 g bacon til bacontern
- purløg
- creme fraiche til pynt
Fremgangsmåde
Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.
Imens suppen koger skæres bacon i tern og ristes på en pande.
Blend suppen til den er glat.
Tilsæt fløde.
Bring suppen i kog igen (under omrøring så den ikke brænder på) og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Suppen serveres i skåle.
Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.
<google>DANSK</google>