Kylling i hvidvin: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 19: Line 19:
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.<br>
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.<br>
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen, og kyllingen dækkes med folie.<br>
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.<br>
Det er vigtigt med folien, for ellers bliver peberroden svedet.<br>
Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.<br>
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time. Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.<br>
Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.<br>
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.<br>
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.<br>
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br>
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br>



Revision as of 08:18, 11 March 2012

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 flaske hvidvin
  • Salt & peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • fintrevet peberrod
  • ½ pakke smør
  • en sjat fløde

Fremgangsmåde

Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.
Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.
Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.

Serveres med løse ris og salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree