Kylling i hvidvin: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kylling * 1 kvist frisk rosmarin * 2 spsk olivenolie * 1 flaske hvidvin * Salt & peber * 2-3 fed hvidløg * fintrevet peberrod * ½ pakke…')
 
No edit summary
 
(5 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kylling
* 1 kylling
* 1 kvist frisk rosmarin
* 1 kvist frisk rosmarin
* 2 spsk olivenolie
* 2 spsk olivenolie
* 1 flaske hvidvin
* 0,5 - 0,7 liter hvidvin
* Salt & peber
* cayennepeber
* salt & peber


* 2-3 fed hvidløg
* 2-3 fed hvidløg
* fintrevet peberrod
* fintrevet peberrod
* ½ pakke smør
* 100 g smør


* en sjat fløde
* en sjat fløde
Line 18: Line 19:
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.<br>
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.<br>
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen , lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen, og kyllingen dækkes med folie. Det er vigtigt med folien, for ellers bliver peberroden svedet.<br>
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.<br>
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time. Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.<br>
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.<br>
Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.<br>
Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.<br>
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.<br>
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.<br>
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br>
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br>
Smag sovsen til med lidt cayennepeber.


Serveres med løse ris og salat.
Serveres med løse ris og salat.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 03:49, 23 December 2016

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,5 - 0,7 liter hvidvin
  • cayennepeber
  • salt & peber
  • 2-3 fed hvidløg
  • fintrevet peberrod
  • 100 g smør
  • en sjat fløde

Fremgangsmåde

Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft. Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.
Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.
Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.
Smag sovsen til med lidt cayennepeber.

Serveres med løse ris og salat.

<google>DANSK</google>

id=siteTree