Kylling i hvidvin: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1 kylling | * 1 kylling | ||
* 1 kvist frisk rosmarin | * 1 kvist frisk rosmarin | ||
* 2 spsk olivenolie | * 2 spsk olivenolie | ||
* | * 0,5 - 0,7 liter hvidvin | ||
* | * cayennepeber | ||
* salt & peber | |||
* 2-3 fed hvidløg | * 2-3 fed hvidløg | ||
* fintrevet peberrod | * fintrevet peberrod | ||
* | * 100 g smør | ||
* en sjat fløde | * en sjat fløde | ||
Line 25: | Line 26: | ||
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.<br> | Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.<br> | ||
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br> | De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.<br> | ||
Smag sovsen til med lidt cayennepeber. | |||
Serveres med løse ris og salat. | Serveres med løse ris og salat. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 03:49, 23 December 2016
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 kvist frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 - 0,7 liter hvidvin
- cayennepeber
- salt & peber
- 2-3 fed hvidløg
- fintrevet peberrod
- 100 g smør
- en sjat fløde
Fremgangsmåde
Rør smør, hvidløg, fintrevet peberrod og lidt salt sammen til en kryddersmør.
Rens kyllingen og del den i 2 halve.
Krydr kyllingen på alle sider med salt, rosmarin og peber.
Læg de 2 kyllingestykker i et fad, og sæt det i ovnen ved 180º varmluft.
Efter 20-30 minutter tilsættes hvidvinen.
Lidt af kryddersmøret fordeles på oversiden af kyllingen.
Kyllingen dækkes med folie, og sættes tilbage i ovnen.
Det er vigtigt med folien, ellers bliver peberroden svedet.
Kom lidt mere kryddersmør over hvert 10-15 minut.
Kyllingen skal ialt stege ca. 5 kvarter til 1½ time, alt efter størrelse.
De sidste 15 minutter, kommes en sjat piskefløde i fadet.
Smag sovsen til med lidt cayennepeber.
Serveres med løse ris og salat.
<google>DANSK</google>