Lakselasagne

From Yggenyk
Revision as of 16:43, 23 April 2014 by WikiSysop (talk | contribs) (Created page with '{{Opskrifter}} <seo title="Opskrifter" /> ====Ingredienser==== * 600 g frosset helbladet spinat * 175 g røget laks i tynde skiver * 1/2 liter mornay sauce * 1/4 liter piskeflød…')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

<seo title="Opskrifter" />

Ingredienser

  • 600 g frosset helbladet spinat
  • 175 g røget laks i tynde skiver
  • 1/2 liter mornay sauce
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g lasagneplader
  • 100 g revet ost
  • lidt mølk

Fremgangsmåde

Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Saml lasagnen i lag (juster med mælk så der ikke er luft i lagene):

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader
Mornay Sauce

Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Bagetid: ca. 45 min ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Drys med osten når der er ca. 15 min tilbage.

<google>DANSK</google>

id=siteTree