Pindebøf: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(20 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
[[File:Pindebøf.jpg]] | [[File:Pindebøf.jpg|center]] | ||
Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder | Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf.<br> | ||
Det er en egns ret som spises omkring Struer og Holstebro, den stammer fra Pingvinen i Struer. | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern | * 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 2 x 2 cm (tykstegsfilet, inderlår eller klump) | ||
* 1 pind pr person | * 1 spids pind pr person | ||
* barbecue krydderi | * [http://www.yggenyk.dk/wiki/Barbecue_krydderi barbecue krydderi] | ||
* hvidsløgspulver | * hvidsløgspulver | ||
* salt | * salt | ||
* peber | |||
* flutes | |||
* | |||
=====Bearnaise Creme===== | =====Bearnaise Creme===== | ||
* ½ glas Hellmans mayo | * ½ glas Hellmans mayo | ||
* 1 | * 1 spsk dijonsennep | ||
* | * 2 tsk bearnaiseessens | ||
* 1-2 skalotteløg | * 1-2 skalotteløg | ||
* ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret | * ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret | ||
=====Salat===== | =====Salat===== | ||
Line 58: | Line 30: | ||
* hvid balsamico | * hvid balsamico | ||
* oregano | * oregano | ||
=====Råstegte kartofler===== | |||
* 1 kg kartofler | |||
* timian gerne frisk | |||
* salt | |||
* groft peber | |||
* olivenolie | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
=====Råstegte kartofler===== | |||
Vask eller skræl kartoflerne.<br> | |||
Skær kartoflerne i både.<br> | |||
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde. | |||
===== | |||
=====Bearnaise Creme===== | =====Bearnaise Creme===== | ||
Hak skalotteløgene meget fint.<br> | Hak skalotteløgene meget fint.<br> | ||
Hak estragon bladene lidt. | Hak estragon bladene lidt. | ||
Kom det hele i en skål. | Kom det hele i en skål. | ||
Røre, røre, røre og server! | Røre, røre, røre og server! | ||
=====Salat===== | =====Salat===== | ||
Snit salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.<br> | |||
Skær agurken i tynde skiver.<br> | Skær agurken i tynde skiver.<br> | ||
Del tomaten i både eller skiver.<br> | |||
Skær løget i tynde ringe.<br> | Skær løget i tynde ringe.<br> | ||
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.<br> | Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.<br> | ||
Drys med lidt oregano.<br> | Drys med lidt oregano.<br> | ||
=====Pindebøfferne===== | |||
Kødet skæres i tern 2 cm * 2 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver, salt og peber.<br> | |||
Kødternene steges på en pande i olivenolie som en bøf.<br> | |||
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.<br> | |||
Anret salat, kartofler, pindebøfferne, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.<br> | |||
Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-) | |||
[[File:Pindebøf 2.jpg]] | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 11:44, 3 July 2022
Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf.
Det er en egns ret som spises omkring Struer og Holstebro, den stammer fra Pingvinen i Struer.
Ingredienser
- 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 2 x 2 cm (tykstegsfilet, inderlår eller klump)
- 1 spids pind pr person
- barbecue krydderi
- hvidsløgspulver
- salt
- peber
- flutes
Bearnaise Creme
- ½ glas Hellmans mayo
- 1 spsk dijonsennep
- 2 tsk bearnaiseessens
- 1-2 skalotteløg
- ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Salat
- Iceberg
- tomat
- agurk
- løg
- olivenolie
- hvid balsamico
- oregano
Råstegte kartofler
- 1 kg kartofler
- timian gerne frisk
- salt
- groft peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Råstegte kartofler
Vask eller skræl kartoflerne.
Skær kartoflerne i både.
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde.
Bearnaise Creme
Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt.
Kom det hele i en skål.
Røre, røre, røre og server!
Salat
Snit salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Del tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.
Pindebøfferne
Kødet skæres i tern 2 cm * 2 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver, salt og peber.
Kødternene steges på en pande i olivenolie som en bøf.
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.
Anret salat, kartofler, pindebøfferne, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.
Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-)
<google>DANSK</google>