Ragù alla bolognese

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search


Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 6 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • olivenolie
  • 2 store dåser dobbelt tomatkoncentrat
  • 2 friske kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde

Hak løg, bladselleri og gulerødder meget fint.
Svits løg, bladselleriog gulerod olivenolie.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det lige svitse for at trække smag ud.
Tilsæt hakket oksekød, og vend det hele tiden, til kødet har taget farve.
Hak rosmarin (uden stilke) og hvidløg, og rør det i gryden. Tilsæt rødvin.
Lad vinen koge ind og tilsæt sukker og sødmælk.
Lad det simre for svag varme i 2-3 timer, indtil grøntsagerne er kogt helt ud.
Spæd evt. med lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tør.
Smag til med salt og peber.

<google>DANSK</google>

id=siteTree