Boeuf Daube: Difference between revisions
(Created page with '{{Opskrifter}} ca. 6 personer ====Ingredienser==== * 1 kg oksekød uden ben, f.eks. klump eller tykkam * 200 g god røget bacon, eller pancetta * 1 spsk. smør * 1 spsk. oliven…') |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
ca. 6 personer | ca. 6 personer | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== |
Latest revision as of 04:09, 23 December 2016
ca. 6 personer
Ingredienser
- 1 kg oksekød uden ben, f.eks. klump eller tykkam
- 200 g god røget bacon, eller pancetta
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 250 g skalotteløg
- 1 spsk groft salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 2-3 spsk. hvedemel
- 1/2 liter god tør rødvin
- 5 enebær
- 2-3 laurbærblade, gerne friske
- 500 g rodfrugter, f.eks. persillerødder, pastinakker eller knoldselleri og gulerødder
- 1 helt hvidløg
- 100 g oliven, f.eks. en blanding af sorte og grønne
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt persille, evt. bredbladet
Fremgangsmåde
Skær kødet i tern på ca. 3×3×3 cm. Skær bacon eller pancetta ud i mindre tern.
Brun kød og bacon i varmt smør og olie i en gryde. Tilsæt pillede skalotteløg, og krydr med salt og peber
Drys mel i retten, og lad det opsuge fedtstoffet. Tilsæt rødvinen og bring retten i kog. Hak enebærrene og kom dem i retten sammen med laurbærblade.
Tilsæt skrubbet eller skrællet persillerod, pastinak eller knoldselleri og gulerod skåret i stykker på størrelse med kødet. Tilsæt pillede hvidløgsfed til sidst og lad retten koge 10 minutter under låg. Rør i gryden, så den ikke brænder på.
Pak gryden ind, sæt den straks i høkassen, og læg pude og låg på. Lad retten stå i høkassen minimum 3 timer, til kødet er mørt. Kog evt. igennem, hvis temperaturen er under 60 grader.
Vend oliven i retten. Smag sovsen til med salt og peber. Skyl persille, hak det og drys det over retten.
Server med kartoffelmos, ris eller brød. <google>DANSK</google>