På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Torsk i fad med kartofler

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Torsk i fad med kartofler.png

Ingredienser

  • 500 g torskefilet
  • 2½ fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 røde peberfrugter
  • olivenolie
  • 1 kg kartofler
  • ½ kg tomater
  • groft salt
  • groft peber
  • 2½ dl fløde

Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i letsaltet vand.
Drys fisken med salt, og lad den trække med saltet, mens du gør de øvrige ingredienser klar.

Hak hvidløgsfed og skær løg og peberfrugter i strimler.
Kom grønsagerne i en varm pande med lidt olie.
Drys med lidt salt, og svits dem til de er møre, uden at have taget farve.

Skær kartofler i skiver, og læg dem i bunden af et smurt ovnfast fad.
Drys med salt og peber.
Skær tomaterne i skiver og fordel dem ovenpå kartoflerne.
Drys igen med salt og peber.
Frodel fisken over tomaterne, drys lidt peber på, og afslut med løg-peberfrugtblandingen.

Hæld fløden over, dæk fadet med folie, og kom det i ovnen ved 200º varmluft i ca. 20 minutter.
Fjern folien og giv det 10 minutter mere i ovnen.

<google>DANSK</google>