På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Beef Jerky - tørret kød

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Jerky - Wikipedia

Ingredienser

  • 1 3/4 dl mørk sojasauce
  • 2 spsk Worcestershire sauce
  • 1 tsk løgpulver (ikke løg salt)
  • 1 tsk hvidløgspulver (ikke hvidløg salt)
  • 1/4 teskefuld stødt ingefær
  • 1 1/2 spsk friskkværnet sort peber
  • 1/2 tsk Tabasco sauce eller Piri-Piri
  • 1/2 tsk rørsukker
  • evt. 1/2 tsk flydende røg (pas på ikke at ødelægge resultatet) (kan købes her http://www.foodfromhome.dk)
  • 1 kg oksekød i ca 4 mm tykke skiver skåret på langs af årene (den forkerte vej)

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne undtagen kødet blandes i en skål.
Skær kødskiverne i 2-3 cm brede strimler på tværs af årene.
Bland kødet og marinaden, og lad det trække i køleskab i 12 timer.
Tænd ovnen på omkring 50º varmluft (40º-70º).
Kom en bageplade med bagepapir i bunden af ovnen, til at fange afdryp.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og læg det forsigtigt ud på en bagerist.
Kom det i ovnen og sæt en træske eller lignende i klemme, så ovndøren ikke lukker helt.
Lad det stå i 5-8 timer i ovnen.
Hold øje med det undervejs, og reguler evt. temperaturen, så det ikke bliver for varmt.
Efter kødet er tørret, skal det ligge i en tætsluttende plastic bøtte i 1-2 døgn, så det kan få en ensartet fugtighed.

<google>DANSK</google>

id=siteTree