På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Manitoba brød
<seo title="Opskrifter" />
Ingredienser
- 300 g Manitobamel
- 40 g havregryn
- 1½ dl vand
- 1½ dl yoghurt eller kærnemælk
- ½ dl øl
- 7 g gær
- 2 tsk fint salt
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienser undtagen saltet sammen i et par minutter (brug endelig en køkkenmaskine, hvis en sådan forefindes).
Tilsæt saltet og ælt dejen i yderligere 15 minutter. Dejen vil virke meget blød, men det skal den også være.
Kom dejen i en rugbrødsform af standardstørrelse eller i små portionsforme, som er penslet grundigt med olie.
Stil formen(e) et lunt sted, til dejen er hævet til det dobbelte. Eller sæt dejen til koldhævning i køleskabet natten over, det giver en endnu bedre smag og struktur.
Forvarm ovnen til 210 grader. Et stort brød bages først i formen i 20 minutter, tages ud af formen og bages i yderligere ca. 15 minutter. Små brød bages i formene i 15 minutter, tages ud af formene og bages i yderligere ca. 5 minutter. Server brødet lunt.
<google>DANSK</google>