På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Hvide asparges
Ingredienser
- 1 kg hvide asparges ca. 1 kg (16 styk)
- 1 tsk sukker
- salt
- smør
Fremgangsmåde
Asparges skrælles på langs, og den nederste centimeter skæres af.
Bring vand i kog i en stor fladbundet stegegryde.
Tilsæt 2 tsk salt og 1 tsk sukker.
Når vandet koger kommes asparges i, og de koges i 6-10 min.
Serveres straks med frisk smør, og salt eller Sauce Mousseline.
Kan også serveres som tilbehør til en god bøf.
Sauce Mousseline
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 140 g smør
- 1/2 tsk salt
- 3 spsk friskpresset citronsaft
- 1 dl piskefløde
- groft peber
Fremgangsmåde
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme.
Hæld derefter forsigtigt det klarede smør i en skål, og kasser vallen.
I en ren gryde piskes æggeblommer med citronsaft og salt under lav varme, indtil æggeblommerne begynder at tykne.
Sluk varmen og pisk kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter lidt.
Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen, som derefter smages til med salt og en smule peber.
<google>DANSK</google>