På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Bøf Bourguignon

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1 kg oksekød i store tern
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 strimmel appelsinskal
  • ½ flaske rødvin
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • olivenolie
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 150 g bacon
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 100 g skalotteløg eller perleløg
  • citronsaft
  • salt
  • peber
  • bredbladet persille

Fremgangsmåde

Lav en krydderbuket af laurbær, timian, persille og appelsinskal.
Kom den, kødet og vinen i en skål, og sæt den i køleskabet natten over.

Hak løget.
Flæk guleroden 2 gange på langs, og skær den i skiver.
Skær bacon i tern.
Tag kødet op af marinaden, og lad det dryppe af.
Brun løg og gulerod i lidt olivenolie i en stegegryde, tilsæt bacon, og brun endnu et par minutter.
Tag grøntsagerne op, og brun kødet i lidt olie ved kraftig varme.
Tag kødet op, og kom marinaden i gryden.
Kog marinaden kraftigt et par minutter.
Tilsæt hvidløg, bouillon (ikke for meget, kødet skal bare dækkes) og kød, og sæt gryden i ovnen ved 150° i 1 1 / 2 time.
Skær champignonerne i skiver.
Før servering brunes champignoner og skalotteløg i lidt smør i ca. 5 min., og krydres med salt og peber.
Fjern krydderbuket og hvidløg fra stegegryden, kom champignoner og skalotteløg i, kog op og smag til.

Drys med rigeligt hakket persille.

<google>DANSK</google>