På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Italiensk kartoffel brød - Puddica

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 225 g Kogte mosede kartofler
  • 4 dl Vand (evt. kartoffelvand)
  • 250 g Durummel
  • 400 g Hvedemel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel.
  • 1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
  • 2 tsk. Salt

Pynt

  • Olie
  • Salt
  • Rosmarin

Fremgangsmåde

Kartoflerne moses fint.
Vandet røres i.
Salt og gær tilsættes og opløses i blandingen.
Durummelet røres i.
Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes til den har en god konsistens, og ikke klæber til fingrene.
Det kan være der skal tilsættes omkring 150 g mere hvedemel, afhængig af hvor meget væske der er i kartoflerne. Men dejen må ikke blive for tør.
Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.
Lad brødet hæve i 1-1½ time.
Pensel med rigeligt olie, drys med salt og rosmarin.

Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).

<google>DANSK</google>

id=siteTree