På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Gulerodssuppe

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

<keywords content="Gulerods suppe" />

Ingredienser

  • 1,5 kg gulerødder
  • 1 stor melet kartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grønsagsboullion
  • 1,5 tsk groft salt
  • groft peber
Til servering
  • 1,5 dl fløde eller cremefraiche
  • 1 bundt purløg
  • brød
  • evt. ost til gratinering af brødet

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og kartoflen.
Skær kartoflen og 2/3 af gulerødderne i mindre stykker, og kom dem i en stor gryde.
Tilsæt boullion salt og peber, og kog det ca. 20 min.
Skær resten af gulerødderne i tynde skiver.
Når suppen har kogt i de 20 min, blendes den i gryden med en stavblender.
Derefter tilsættes gulerodsskiverne og suppen småkoger yderligere 10-15 min.

Servering

Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret med reven ost 6 min i en 225º varm ovn (ikke varmluft).
Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>