På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Smørbønner med porrer og parmesan

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

(4 personer)

Ingredienser

  • 340 g smørbønner (butter beans) gennemblødt natten over
  • 1 tomat
  • 3 mellemstore porrer
  • 2 store fed hvidløg hakket
  • 1 klump smør
  • 1 spsk olie
  • salt
  • friskkværnet sort peber
  • 140 ml fløde
  • 1 god håndfuld friskrevet parmesan ost

Fremgangsmåde

Skyl de udblødte bønner, kom dem i en gryde og dæk dem med vand.
Tilsæt tomater (syren i tomaten gør skindet mindre hårdt).
Bønnerne bringes i kog, læg låg på gryden og lad dem simre i ca. 1½ time.
Hæld vandet fra, og smid tomaten ud.
Skær porrer i skiver så tyndt som muligt.
Steg porrene med hvidløg i smør og olie og tilsæt en knivspids salt og peber.
Rør smør og bønner i og tilsæt fløde.
Portionsanret på dybe tallerkener, drys med parmesanost og bag det i en varm ovn 230º i 10 til 15 minutter til det er gyldent.

Serveres som tilbehør, til et stykke stegt kød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree