På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Burger boller
<seo title="Opskrifter" />
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 spsk. salt
- 5 dl vand
- 2 dl surmælksprodukt (yoghurt, ymer el.lign.)
- 200 g durumhvede
- 800 g hvedemel
Fremgangsmåde
Gær, salt, håndvarmt vand og surmælksprodukt røres sammen.
Durumhveden røres i.
Hvedemel æltes i, så dejen stadig er let, men ikke klistret.
Dejen æltes godt igennem.
Hæver et par timer.
Form bollerne og tryk dem godt flade, når de lægges på bagepladen.
Der bliver til to bageplader.
Efterhæver på pladen ca. 30 min.
Sættes i en forvarmet ovn 225º og bages i 20-30 minutter, til de er let gyldne.
Smid evt. lidt vand ind i bunden af ovnen undervejs (hvis ovnen tåler det).
Det giver en mere sprød skorpe.
<google>DANSK</google>