[dismiss]
På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Lamme Stifado
Jump to navigation
Jump to search
Ingredienser
- 1 kg lamenakke (kølle eller bov kan også bruges, hvis man ikke lige har et stykke nakke)
- 10-12 mellemstore løg
- 8 fed hvidløg
- olivenolie
- 3 dåser hakkede tomater
- 6 laurbærblade
- 1 stykke hel kanel
- 12 allehånde bær
- 6 hele nelliker
- evt. 2 tsk spidskommen
- 3 dl rødvin
- 1 dl rødvinseddike
- 5 tsk salt
- 2 tsk groft peber
Fremgangsmåde
Skør løgene i pænt store tern.
Hak hvidløgene.
Svits løgene i olien til de er gyldne.
Svits hvidløgene med til sidst, og kom det over i en skål.
Skær kødet i pænt store tern, og brun det godt.
Kom løgene tilbage i gryden sammen med de øvrige ingredienser.
Lad det simre i 2-4 timer under jævnlig omrøring.
Serveres med brød og ovnbagte græske kartofler med rosmarin.
<google>DANSK</google>