På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Pirogger med laks og spinat

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

(10 personer)

Ingredienser

  • 350 g butterdej
  • 1 stort bundt dild
  • 300 g ferskrøget laks
  • 1 løg
  • 3 spsk smør
  • 1 æggeblomme
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ tsk salt
  • Sort peber
  • 500 g frosset spinat
  • 1 fed hvidløg
  • æg til pensling

Fremgangsmåde

Skær laks i terninger.
Pil og hak løg og hvidløg.
Hak dilden.
Svits løg og hvidløg i halvdelen af smørret, uden at det tager farve, kom laksetern i og lad det snurre et par minutter.
Krydr med salt og peber.
Tag gryden af varmen.
Tilsæt en æggeblomme og ½ dl creme fraiche.
Bland godt og lad det svale.
Svits spinaten i resten af smørret.
Krydr med salt, peber og hvidløg.
Rul dejen ud i 4 plader 30*10 cm.
Fordel spinaten på midten af dejstykket.
Fordel lakseblandingen over, og drys med dild.
Læg dej over, og tryk kanten sammen.
Lav 2 lufthuller i midten.
Bages 8-10 min. Ved 250° (ikke varmluft).

Serveres med creme fraiche.

<google>DANSK</google>

id=siteTree