På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Marineret grillet lammemørbrad med grillet aubergine og spidskålssalat
(4 pers.)
Ingredienser
Lam
- 8-10 afpudsede lammemørbrad
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- friskkværnet peber
- 12-14 stk. enebær
- 2-3 hvidløgsfed
- salt
Grillet aubergine
- 2 auberginer
- olivenolie
- 1-2 spsk cremefraiche
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk timian
- salt
Spidskålssalat
- 1 sommerspidskål
- 2 håndfulde ærter
- 2 spsk karse
- 5 spsk fløde
- 2 spsk citronsaft
- ½ tsk flydende honning
- salt
Tilbehør
- Nye kartofler med lidt smør og krydderurter (dild eller timian)
Fremgangsmåde
Om morgenen: Puds lammemørbradene for sener. Knus enebær, pres hvidløgsfed og lav marinade med olie, peber, enebær og hvidløg. Fordel marinaden på mørbradene, dæk til og lad trække i køleskabet indtil 20 minutter, før du griller.
Grillet auberginepuré: Vask og halvér auberginerne på langs. Sæt dem i en grillbakke, hæld en sjat olivenolie på og grill dem i 30-40 minutter til kødet er mørt. Dette kan også gøres i ovnen på 190 grader, men grillen giver auberginerne en delikat røget smag. Tag dem ud og skrab alt kød op på et skærebræt (kassér skindet). Hak auberginekødet og hæld det i en serveringsskål. Rør cremefraiche (smag dig til, om det skal være 1 eller 2 spsk.), citronsaft, timian og havsalt i. Servér med grillede pitatrekanter.
ELLER
Grillede aubergineskiver: Vask og skær auberginerne i skiver à højst 1 cm tykkelse. Pensl dem med olivenolie på begge sider. Grill dem, til de er gyldne. Fordel dem på et serveringsfad og drys med fint salt.
Spidskålssalat: Skær spidskålen i tynde skiver fra spidsen af. Læg kålen i en si og skyl den godt. Lad det dryppe af. Bælg ærterne. Fordel spidskål og ærter i en skål. Rør fløde med citronsaft, honning og salt. Smag dressingen til. Rør dressingen i salaten og drys klippet karse på til sidst.
Kartofler: Kog de nye kartofler og pynt dem med lidt smør, havsalt og hakket dild eller timian.
Lam: Tag mørbradene ud af køleskabet ca. 15-20 minutter, før du skal grille dem. Kødet skal helst ikke være helt køleskabskoldt, når det kommer på grillen. Sørg for, at marinaden og krydderier er fordelt på mørbradene. Grill dem i højst 3 minutter på hver side. Vent med at salte dem til allersidst. Servér straks.