På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Coq au vin
Ingredienser
- 4-5 stykker kyllingelår med ryg eller 1 stor hane eller kylling
- 75 g bacon (4 skiver)
- 10 g smør
- 1 spsk olie
- 250 g skalotteløg
- ½ liter rødvin
- 2 laurbærblade
- 3 fed hakket hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 1 dusk timian
- salt
- peber
- 2 tsk maizena mel til jævning
- 250 g champignon
- 10 g smør
Fremgangsmåde
Hvis man bruger kyllingelår med ryg, klippes det yderste benede stykke af lårene af, hvis man bruger hel kylling, deles kyllingen i portions stykker.
Kødet krydres med salt og groftkværnet peber.
Skær bacon i mindre stykker og rist det i en stegegryde.
Pil skalotteløgene mens baconen steger.
Tag baconen op af gryden og brun løgene.
Tag løgene op, og brun kyllingekødet.
Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblade i gryden.
Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).
Rens champignon og skær dem i skiver.
Rist champignonerne i smør mens kyllingen simrer.
Når kyllingen er ved at være mør kommes skalotteløg i, og retten simrer videre i 5 min.
Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.
Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.
Serveres med ris, eller kartoffelmos.
<google>DANSK</google>