På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Æggekage med fyld
Ingredienser
- 6 æg
- 2,5 dl mælk
- 500 g kartofler
- 100 g løg
- 1 rød peberfrugt
- 300 g røget bacon
- stege magarine
- 1 tsk salt
- groft sort peber
Fremgangsmåde
Kartoflerne koges og afkøles så meget at de kan skæres i tern.
Mens kartoflerne koger, skæres bacon i skiver, og steges på en pande. Læg skiverne på en talerken med 3 lag køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Hvis man ikke steger stykkerne for tørre, kan de varmes i ovnen til sidst, mens æggekagen bliver færdig.
Hak løg, og skær peberfrugteren i tern.
De kogte kartofler skæres i store tern.
Æggene slås ud i en skål og piskes med en gaffel. Tilsæt mælk og 1 tsk salt, pisk igen til det er en ensartet masse.
Steg kartoflerne i magarine på en pande til de bliver gyldne, kom derefter løg og peberfrugt i, og steg videre til løgene er klare.
Hæld æggemassen på panden, og rod lidt i det, så kartofler og grøntsager blandes med æggemassen.
Når æggekagen begynder st stivne, kommes tallerknen med bacon i den varme ovn.
Drys lidt groft sort peber på toppen af æggekagen, og sæt den i ovnen de sidste 5 min sammen med tallerknen med bacon.
Bacon stykkerne lægges på æggekagen som straks serveres.
Tilbehør: Grøn salat med grape dressing
<google>DANSK</google>