På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Caponate in agrodolche
Sursød Caponata
Til 4 personer
Ingredienser
- 800 g auberginer, skåret i terninger
- 1 1/4 dl olivenolie
- 1 stængel bladselleri, hakket
- 1 løg, skåret i tynde skiver
- 300 g modne tomater, flåede, hakkede
- 1 1/2 tsk sukker
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 spsk pinjekerner
- 100 g grønne oliven uden sten
- 25 g kapers
- 1 spsk sultanaer, udblødt i varmt vand i 10 min. og afdryppede
- salt
- peber
- friske basilikumblade, til pynt
Fremgangsmåde
Læg auberginerne i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 30 min. Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Varm 5 spskaf olien op i en stor stegepande, Steg auberginerne over middel varme og under omrøring, til de er gyldenbrune.
Samtidig varmes resten af olivenolien op i en anden stegepande.
Bladselleri, løg og tomater steges over lav varme i 10-15 min., til blandingen er blevet tyk og grødagtig.
Krydr med salt og peber.
Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.
Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min.
Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.