Caponate in agrodolche

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Sursød Caponata

Til 4 personer

Ingredienser

  • 800 g auberginer, skåret i terninger
  • 1 1/4 dl olivenolie
  • 1 stængel bladselleri, hakket
  • 1 løg, skåret i tynde skiver
  • 300 g modne tomater, flåede, hakkede
  • 1 1/2 tsk sukker
  • 1 di hvidvinseddike
  • 1 spsk pinjekerner
  • 100 g grønne oliven uden sten
  • 25 g kapers
  • 1 spsk sultanaer, udblødt i varmt vand i 10 min. og afdryppede
  • salt
  • peber
  • friske basilikumblade, til pynt

Fremgangsmåde

Læg auberginerne i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 30 min. Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Varm 5 spskaf olien op i en stor stegepande, Steg auberginerne over middel varme og under omrøring, til de er gyldenbrune.
Samtidig varmes resten af olivenolien op i en anden stegepande.
Bladselleri, løg og tomater steges over lav varme i 10-15 min., til blandingen er blevet tyk og grødagtig.
Krydr med salt og peber.
Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.
Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min. Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.

id=siteTree