På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Kyllingebryst med Knoldselleri, Hvidløg og Dijonsennep
(4 pers.) Opskriften uden fløde - jeg laver en cremet sauce ved hjælp af sennepen i stedet
Ingredienser
- 4 kyllingebryster (ca 1 kg)
- 1 mellemstor knoldselleri (ca. 800g)
- 4 gulerødder
- 5 fed hvidløg
- 4 lauerbærblade
- 2 spsk olivenolie
- 3 store spsk dijonsennep
- 3 dl hønsebouillon
- 3 dl hvidvin
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk friskrevet muskatnød
- Salt og peber
Skræl knoldsellerien og skær den i tern på ca. 2x2 cm.
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber.
Varm olien op i en stor pande ved medium-høj varme. Brun kyllingebrysterne på begge sider (ca. 3-4 minutter per side). Tag dem af panden og sæt til side.
I samme pande tilsættes knoldselleri og hvidløg. Steg ved medium varme i 5-6 minutter under omrøring.
Tilsæt dijonsennep og rør godt rundt. Tilføj derefter bouillon, timian og muskatnød.
Læg kyllingen tilbage i panden.
Lad retten simre under låg i 15-20 minutter, eller indtil knoldsellerien er mør og kyllingen er gennemstegt. Saucen vil reducere og blive mere intens i smagen.
Smag til med salt, peber og evt. mere dijonsennep efter behov.
Jævn retten med lidt maizena mel.
Saucen bliver naturligt cremet fra kombinationen af sennep og den reducerede bouillon.