På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Bearnaise essens

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 3 bundter persille
  • 2 håndfulde Kørvel
  • 3/4 l eddike
  • 2½ dl estragoneddike
  • ½ dl hvidvin
  • 15 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 hvide peberkorn
  • 4 sorte peberkorn
  • 2 hele allehånde

Fremgangsmåde

Persille og kørvel skylles godt og de groveste stilke fjernes, hvorefter de kommes i gryde sammen med alt det øvrige. Skalotteløgene, der er skårne nogle gange igennem, tilsættes sammen med hvidløg.

Under tætsluttende låg koger essensen i ½ time og sies derefter igennem en sigte, hvor der i forvejen er lagt en skoldet serviet.

Bearnaiseessensen hældes derefter på små flasker og kan opbevares i årevis, den bliver endda bedre, jo længere den får lov til at stå.

<google>DANSK</google>