På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Afrikansk Kødtimbale

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

(4 pers.)

Ingredienser

  • 50 g margarine
  • 2 store løg
  • 1 tyk skive franskbrød uden skorpe
  • 2½ dl. mælk
  • ½ kg hakket okse/fårekød
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk stærk mangochutney
  • 25 g hakkede, smuttede mandler
  • 20 udblødte abrikoser
  • 3 æg
  • Laurbærblade

Fremgangsmåde

Franskbrødet skæres fri fra skorpen, og i små tern, derefter udblødes det i mælken.
Udblødt franskbrød, løg, kød, karry, salt, citron, chutney, nogle mandler, nogle abrikoser og 1 æg, røres sammen i en gryde, simrer i ca. 15 min.
Blandingen hældes i et ovnfast fad.
2 æg + resten af mælken røres sammen og hældes over.
Laurbærblade stikkes i.
Bages ca. 1 time i ovnen på 200º ikke varmluft.

Serveres med ovnstegte kartofler og en god salat.