På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Torskemousse

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Opskriften gælder for 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg frisk torskefilet
  • 1/2 liter vand
  • 3 tsk groft salt
  • 6 hvide peberkorn
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 dl cremefraiche 38%
  • 6 spsk hakket frisk dild
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

Fremgangsmåde

Fjern evt. ben fra torskefileterne.
Bring vand, salt, peberkorn og citronsaft i kog, og damp fileterne under tætsluttende låg 4-5 min.
Tag fileterne op i en sigte og afkøl dem hurtigt.

Rør fraiche med hakket dild og persille og bland torskekødet i.
Smag til med salt og peber.
Kom moussen i en oliesmurt form (ca. 1 liter).
Dæk med alufolie og stil formen i køleskabet ca. 1 døgn.

Ved serveringen vendes moussen ud på et fad, formen kan evt. dyppes i kogende vand nogle få sekunder.
Pynt med brøndkarse og citronbåde.
Server Romsås i en skål ved siden af.

<google>DANSK</google>

id=siteTree