På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Japansk mørbrad med wasabikartofler og tomatsalat

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 600 g svinemørbrad
  • 1 dl Teriyakisauce
  • Teriyakisauce kan købes færdig, eller laves af 3 spsk sojasauce, 2 spsk sake eller tør sherry, 1 tsk sukker og 1 tsk finthakket frisk ingefær.
Wasabikartofler
  • 1 kg kartofler
  • 2.5 dl vand
  • salt
  • 2 bdt forårsløg
  • 2 spsk wasabi pasta
  • 2 spsk vand
Wasabikartofler alternativ udgave
  • 1 kg baby kartofler med skræl
  • salt
  • 2 bdt forårsløg
  • 2 spsk wasabi pasta
  • 2 spsk vand
Tomatsalat
  • 2 lime
  • 400 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • salt
  • peber
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce.
Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab (gerne natten over).

Wasabikartofler

Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande.
Drys med salt og hæld ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter.
Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter.
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne.

Wasabikartofler alternativ udgave

Vask babykartoflerne og kog dem i saltet vand, til de er næsten møre.
Snit forårsløgene.
Kom kartofler og forårsløg og i et fad, med salt og lidt olie og bag dem færdige i ovnen.
Rør wasabi op med 2 spsk vand og dryp det over kartoflerne til sidst.

Tomatsalat

Skær tomaterne i halve, og kom dem i en skål.
Hak rødløget fint, og bland det med tomaterne.
Drys list salt og peber på.
Rør 1 spsk limesaft med olien og kom dressingen over.
Skær noget af lime skallen i tynde strimler og pynt salaten med det.

Steg mørbradskiverne på en pande 1-2 minutter på hver side.

<google>DANSK</google>

id=siteTree