På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

BBQ Pulled Kalv

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 1,5-2 kg kalveroast
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg

BBQ-marinade

  • 1/2 kop mørk soja
  • 1/3 kop BBQ-sauce
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk sort peber
  • 1 tsk stødt kommen

Fremgangsmåde

Marinering
Bland alle marinadeingredenserne i en skål.
Massér marinaden grundigt ind i kalveroasten.
Lad kødet marinere i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.

Forberedelse
Tag kødet op af køleskabet 1 time før tilberedning.
Skær løgene i grove stykker og placér dem i bunden af en stegeso eller slowcooker.
Knus hvidløgsfedene og drys dem over løgene.

Stegning
Forvarm ovnen til 140°C.
Anbring den marinerede kalveroast oven på løgene.
Hæld eventuel resterende marinade over kødet.
Dæk til med låg.
Steg i 4-5 timer, indtil kødet er mørt nok til at trække fra hinanden.
Tjek kødet undervejs og tilsæt lidt vand/væske hvis det ser tørt ud.
Jo langsommere og lavere temperatur, jo mere mørt bliver kødet.

Tag kødet op og træk det fra hinanden med to gafler.
Vend kødet i den resterende sauce fra stegeformen.

Server på varme burgerboller.
Top med coleslaw eller syltede agurker.
Tilbehør: Ekstra BBQ-sauce, friske salater.

Kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage.

God fornøjelse!