På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Kartoffelsuppe

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

<keywords content="Kartoffel suppe" />

Ingredienser

  • 2 snittetede porrer
  • 500g skrællede kartofler (skåret i mindre stykker)
  • 1 l hønseboullion
  • 1/4 l fløde 13%
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/4 revet muskatnød
  • 150 g bacon til bacontern
  • purløg
  • creme fraiche til pynt

Fremgangsmåde

Kog porre og kartoffel i hønseboullion 20 minutter for svag varme.
Imens suppen koger skæres bacon i tern og ristes på en pande.
Blend suppen til den er glat.
Tilsæt fløde.
Bring suppen i kog igen (under omrøring så den ikke brænder på) og smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Suppen serveres i skåle. Kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>