På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Pasta med laks og flødesovs

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

(frisk pasta: 4 personer forret eller 2 personer aftensmad)
(tørret pasta: ½ opskrift er nok til 2 personer) <seo title="Opskrifter" />

Ingredienser

  • 250g frisk pasta eller 250g de Cecco Tagliatelle N° 104 (tynde fine reder fås i MENY og muligvis Brugsen)
  • 225-260g røget laks i skiver
  • 1 forårsløg eller lidt porre
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk citronpeber
  • ½ tsk oregano
  • 1/4 l fløde
  • 40 g parmesanost
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.

Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen.
Serveres straks med hjemmebagte flutes.

<google>DANSK</google>

Variant med Tortellini

Ingredienser

Tortellini med laks og flødesovs.jpg
  • 500g frisk tortellini
  • 250g røget laks i skiver
  • 1 forårsløg eller lidt porre eller 2 skalotteløg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk citronpeber
  • ½ tsk oregano
  • 1/2 l fløde
  • 5 spsk revet parmesanost
  • friske basilikum blade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær laksen i ca. 8mm brede strimler.
Sæt vand over til pastaen så den er klar til at blive kogt, til sovsen er færdig.

Snit løg eller porre fint og svits det forsigtigt i lidt olie på en pande.
Fløden kommes i og varmes godt op, den må ikke koge.
Skru ned for blusset.
Nu sættes pastaen over at koge.
Tilsæt citronpeber, oregano og revet parmesanost til sovsen.
Rør til sovsen er jævn, pas på ikke at skrue for højt op for pladen, så klistrer osten fast.
Kom pasta og laks i sovsen og vend det forsigtigt sammen med basilikumblade.
Drys lidt parmasan og basilikumblade over til sidst.

Serveres straks med hjemmebagte flutes.

<google>DANSK</google>