På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Boller i karry - med smag

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Boller i karry (4 personer)

Ingredienser

Bollerne
  • ½ kg hakket kalv og flæsk
  • 1 stort finthakket løg
  • 1 meget fintreven mellemstor persillerod eller selleri
  • 1 tsk friskstødt allehånde
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1-1½ dl danskvand med brus (eller mælk)
  • salt
  • peber
Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker)
  • 1 stort løg med pil i kvarte
  • 4 laurbærblade
  • salt
  • peber
  • 1 spsk eddike
  • 1 spsk enebær
Karrysovsen
  • 1,5 spsk smør
  • 2-3 almindelige spiseskefulde karry eller mere efter smag
  • 4 spsk mel
  • 2 dl minimælk
  • ca 4 dl suppe fra bollerne
  • lille revet æble
  • salt
  • peber
  • ½ spsk eddike
  • Knivspids sukker
  • ½ dl kaffefløde

Fremgangsmåde

Alle ingredienser til bollerne piskes med røremaskine (eller elpisker) til farsen er smidig, ca. 5 minutter.
Form dem til ca 14 boller og kog dem i det krydrede vand i ca. 7 min.
Tag bollerne op og hold dem varme. Kog suppen ind og si den til sidst.

Smelt smørret i en gryde og brænd karryen af i et minuts tid.
Hæld mel i og tilsæt suppen lidt ad gange under kraftig piskning.
Hæld suppe og mælk i til ønsket konsistens.
Smag til med fløde salt, æble, eddike, sukker.

<google>DANSK</google>

id=siteTree