På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Grillet laks med hvidløg og enebær

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • ½ side laks med skind ca. 800 g-1 kg (eller nogle pæne portionsstykker)
  • 25 enebær
  • 3 tsk hvidløgspulver
  • groft salt
  • groft peber
  • olie

Fremgangsmåde

Skær laksen i 3,5-4 cm brede portions stykker uden at skære igennem skindet, så det stadig er en sammenhængene lakseside.
Pulveriser enebærene i en morter eller hvis du har en Bamix Pulverdisc så er her chancen for at bruge den. :-)
Bland enebærene med hvidløgspulveret og lidt olie, og smør det på laksen med en bagepensel, sørg for også at komme godt ned i rillerne.
Drys laksen med groft salt og peber.

Læg laksen på grillen over en god indirekte varme, og grill den i ca. 25-30 min, til den har fået lidt farve og ser lækker ud.

Den kan også laves i et fad i ovnen.

Serveres med nye kartofler med smør, eller ovnbagte kartofler.

<google>DANSK</google>

id=siteTree