På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Boeuf Daube

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

ca. 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg oksekød uden ben, f.eks. klump eller tykkam
  • 200 g god røget bacon, eller pancetta
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g skalotteløg
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 1/2 liter god tør rødvin
  • 5 enebær
  • 2-3 laurbærblade, gerne friske
  • 500 g rodfrugter, f.eks. persillerødder, pastinakker eller knoldselleri og gulerødder
  • 1 helt hvidløg
  • 100 g oliven, f.eks. en blanding af sorte og grønne
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt persille, evt. bredbladet

Fremgangsmåde

Skær kødet i tern på ca. 3×3×3 cm. Skær bacon eller pancetta ud i mindre tern.

Brun kød og bacon i varmt smør og olie i en gryde. Tilsæt pillede skalotteløg, og krydr med salt og peber

Drys mel i retten, og lad det opsuge fedtstoffet. Tilsæt rødvinen og bring retten i kog. Hak enebærrene og kom dem i retten sammen med laurbærblade.

Tilsæt skrubbet eller skrællet persillerod, pastinak eller knoldselleri og gulerod skåret i stykker på størrelse med kødet. Tilsæt pillede hvidløgsfed til sidst og lad retten koge 10 minutter under låg. Rør i gryden, så den ikke brænder på.

Pak gryden ind, sæt den straks i høkassen, og læg pude og låg på. Lad retten stå i høkassen minimum 3 timer, til kødet er mørt. Kog evt. igennem, hvis temperaturen er under 60 grader.

Vend oliven i retten. Smag sovsen til med salt og peber. Skyl persille, hak det og drys det over retten.

Server med kartoffelmos, ris eller brød. <google>DANSK</google>

id=siteTree