Hvide asparges: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
Line 11: Line 11:
Tilsæt 2 tsk salt og 1 tsk sukker.<br>
Tilsæt 2 tsk salt og 1 tsk sukker.<br>
Når vandet koger kommes asparges i, og de koges i 6-10 min.<br>
Når vandet koger kommes asparges i, og de koges i 6-10 min.<br>
Serveres straks med frisk smør, og salt.<br>
Serveres straks med frisk smør, og salt eller Sauce Mousseline.<br>


Kan også serveres som tilbehør til en god bøf.<br>
Kan også serveres som tilbehør til en god bøf.<br>
====Sauce Mousseline====
====Ingredienser====
* 2 æggeblommer
* 140 g smør
* 1/2 tsk salt
* 3 spsk friskpresset citronsaft
* 1 dl piskefløde
* groft peber
====Fremgangsmåde====
Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme.<br>
Hæld derefter forsigtigt det klarede smør i en skål, og kasser vallen.<br>
I en ren gryde piskes æggeblommer med citronsaft og salt  under lav varme, indtil æggeblommerne begynder at tykne.<br>
Sluk varmen og pisk kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter lidt.<br>
Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen, som derefter smages til med salt og en smule peber.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 19:23, 24 March 2018

Ingredienser

  • 1 kg hvide asparges ca. 1 kg (16 styk)
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • smør

Fremgangsmåde

Asparges skrælles på langs, og den nederste centimeter skæres af.
Bring vand i kog i en stor fladbundet stegegryde.
Tilsæt 2 tsk salt og 1 tsk sukker.
Når vandet koger kommes asparges i, og de koges i 6-10 min.
Serveres straks med frisk smør, og salt eller Sauce Mousseline.

Kan også serveres som tilbehør til en god bøf.

Sauce Mousseline

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 140 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl piskefløde
  • groft peber

Fremgangsmåde

Kom smør i en gryde og lad det smelte langsomt ved svag varme.
Hæld derefter forsigtigt det klarede smør i en skål, og kasser vallen.

I en ren gryde piskes æggeblommer med citronsaft og salt under lav varme, indtil æggeblommerne begynder at tykne.
Sluk varmen og pisk kraftigt det klarede smør i, som tilsættes lidt efter lidt.

Pisk fløden til en luftig flødeskum, og vend den i saucen, som derefter smages til med salt og en smule peber.

<google>DANSK</google>

id=siteTree