Italiensk kartoffel brød - Puddica: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 225 g Kogte mosede kartofler * 4 dl Vand (evt. kartoffelvand) * 250 g Durummel * 400 g Hvedemel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. * 1…')
 
Line 22: Line 22:
Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.<br>
Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.<br>
Lad brødet hæve i 1-1½ time.<br>
Lad brødet hæve i 1-1½ time.<br>
Pensel med ''''rigeligt'''' olie, drys med salt og rosmarin.<br>
Pensel med ''rigeligt'' olie, drys med salt og rosmarin.<br>


Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br>
Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 15:13, 2 January 2011

Ingredienser

  • 225 g Kogte mosede kartofler
  • 4 dl Vand (evt. kartoffelvand)
  • 250 g Durummel
  • 400 g Hvedemel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel.
  • 1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
  • 2 tsk. Salt

Pynt

  • Olie
  • Salt
  • Rosmarin

Fremgangsmåde

Kartoflerne moses fint.
Vandet røres i.
Salt og gær tilsættes og opløses i blandingen.
Durummelet røres i.
Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes til den har en god konsistens, og ikke klæber til fingrene.
Det kan være der skal tilsættes omkring 150 g mere hvedemel, afhængig af hvor meget væske der er i kartoflerne. Men dejen må ikke blive for tør.
Form dejen til et stort fladt rundt brød på en bradepande med bagepapir.
Lad brødet hæve i 1-1½ time.
Pensel med rigeligt olie, drys med salt og rosmarin.

Bages ved 225º varmluft 35 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).

<google>DANSK</google>

id=siteTree