Krydderrub til lammekød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 10 fed hvidløg
* 4 tsk salt
* 4 tsk salt
* 1 tsk allehånde
* 1 tsk allehånde
Line 12: Line 13:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Knus alle krydderierne med hvidløget til en grov pasta i morteren. Krydderierne skal ikke være helt knust, bare knækket. Gnub det ind over hele overfladen på en lammebov, hel hals eller lammekølle. Dryp med lidt olivenolie og steg kødet ved 150 grader til det er meget mørt. Ideen er lammekød som i mellemø­sten, hvor det er helt gennemstegt og smeltende og kan spises med fingrene. Spis med arabisk brød, tomatsalat, raita, et bundt knasende rå forårsløg at spise til, for rå løg og stegt lam er en fantastisk kombination, en romainesalat i hele blade, og bhasmattiris.
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.<br>
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.<br>
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.<br>
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.<br>
Skær hvidløgene lidt i stykker og stød dem sammen med krydderierne.<br>
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.<br>
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.<br>
Gnub det ind over hele overfladen på en lammebov, hel hals eller lammekølle.<br>
Dryp med lidt olivenolie og steg kødet ved 150 grader til det er meget mørt.<br>
Ideen er lammekød som i mellemø­sten, hvor det er helt gennemstegt og smeltende og kan spises med fingrene.<br>
Spis med arabisk brød, tomatsalat, raita, et bundt knasende rå forårsløg at spise til, for rå løg og stegt lam er en fantastisk kombination, en romainesalat i hele blade, og basmatiris.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 18:03, 24 March 2018

Ingredienser

  • 10 fed hvidløg
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 revet muskatnød
  • 1 tsk groft peber
  • 1 tsk kardemomme

2 spsk hvid balsamico


Fremgangsmåde

De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.
Skær hvidløgene lidt i stykker og stød dem sammen med krydderierne.
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.
Gnub det ind over hele overfladen på en lammebov, hel hals eller lammekølle.
Dryp med lidt olivenolie og steg kødet ved 150 grader til det er meget mørt.
Ideen er lammekød som i mellemø­sten, hvor det er helt gennemstegt og smeltende og kan spises med fingrene.
Spis med arabisk brød, tomatsalat, raita, et bundt knasende rå forårsløg at spise til, for rå løg og stegt lam er en fantastisk kombination, en romainesalat i hele blade, og basmatiris.


<google>DANSK</google>

id=siteTree