Spezzatino alla Toscana - Toscansk kalvegryde: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
Line 12: | Line 12: | ||
* 3 tsk salt | * 3 tsk salt | ||
* ½ tsk peber | * ½ tsk peber | ||
* olivenolie | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.<br> | |||
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.<br> | |||
Løget deles i både.<br> | |||
Hvidløgs feddene pilles, og flækkes et par gange på langs.<br> | |||
Tag en stor pande med låg til, og brun kødterningerne i olivenolie, sammen med hvidløget.<br> | |||
Læg kødet til side, og svits alle grøntsagerne i olivenolie.<br> | |||
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.<br> | |||
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.<br> | |||
Til sidst kommed de hakkede tomater.<br> | |||
Braisér færdig under låg til kødet er mørt (ca. 1½ time).<br> | |||
Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden. | Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 07:38, 8 July 2012
Ingredienser
- 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød)
- 3 gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 1-2 rødløg alt efter størrelse
- 4 fed hvidløg
- 1 stor kvist frisk rosmarin
- 2 laurbærblade
- 2-3 dl rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 tsk salt
- ½ tsk peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.
Løget deles i både.
Hvidløgs feddene pilles, og flækkes et par gange på langs.
Tag en stor pande med låg til, og brun kødterningerne i olivenolie, sammen med hvidløget.
Læg kødet til side, og svits alle grøntsagerne i olivenolie.
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.
Til sidst kommed de hakkede tomater.
Braisér færdig under låg til kødet er mørt (ca. 1½ time).
Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden.
<google>DANSK</google>