Spezzatino alla Toscana - Toscansk kalvegryde: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 1 kg kalvetykkam * 3 gulerødder * 3 stænger bladselleri * 1-2 rødløg alt efter størrelse * 4 fed hvidløg * 1 stpr kvist frisk rosmarin…') |
No edit summary |
||
(11 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
[[File:Toscansk_Kalvegryde.jpg]] | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1 kg kalvetykkam | * 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød) | ||
* 3 gulerødder | * 3 gulerødder | ||
* 3 | * 3 stilke bladselleri | ||
* 1-2 rødløg alt efter størrelse | * 1-2 rødløg alt efter størrelse | ||
* 4 fed hvidløg | * 4 fed hvidløg | ||
* 1 | * 1 stor kvist frisk rosmarin | ||
* 2 laurbærblade | * 2 laurbærblade | ||
* 2-3 dl rødvin | * 2-3 dl rødvin | ||
Line 12: | Line 14: | ||
* 3 tsk salt | * 3 tsk salt | ||
* ½ tsk peber | * ½ tsk peber | ||
* olivenolie | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.<br> | |||
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.<br> | |||
Løget deles i både.<br> | |||
Hvidløgs feddene pilles, og flækkes et par gange på langs.<br> | |||
Tag en stor pande med låg til, og brun kødterningerne i olivenolie, sammen med hvidløget.<br> | |||
Læg kødet til side, og svits alle grøntsagerne i olivenolie.<br> | |||
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.<br> | |||
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.<br> | |||
Til sidst kommes de hakkede tomater.<br> | |||
Braiser under låg ca. 1½ time til kødet er mørt.<br> | |||
Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden. | Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 03:46, 23 December 2016
Ingredienser
- 1 kg kalvetykkam, klump, inderlår eller grydesteg (det skal være pænt reelt kød)
- 3 gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 1-2 rødløg alt efter størrelse
- 4 fed hvidløg
- 1 stor kvist frisk rosmarin
- 2 laurbærblade
- 2-3 dl rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 tsk salt
- ½ tsk peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Kødet afpudses pænt, og skæres i store tern.
Blegselleri og gulerødder, skæres i ½ cm tykke skiver.
Løget deles i både.
Hvidløgs feddene pilles, og flækkes et par gange på langs.
Tag en stor pande med låg til, og brun kødterningerne i olivenolie, sammen med hvidløget.
Læg kødet til side, og svits alle grøntsagerne i olivenolie.
Kom kødet tilbage i panden, og tilsæt rødvinen.
Mens rødvinen koger lidt ind, tilsættes laurbærblade, rosmarin, salt og friskkværnet peber.
Til sidst kommes de hakkede tomater.
Braiser under låg ca. 1½ time til kødet er mørt.
Serveres med kartoffelmos eller nye kartofler, alt efter årstiden.
<google>DANSK</google>