På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Durum brød

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 500 g Durummel
  • 3 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 3 tsk salt

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det lunkne vand sammen med saltet.
Melet kommes i, og det hele æltes sammen, til dejen er glat. (ca. 5 min i en røremaskine, ikke længere, så bliver dejen klistret)
Lad brødet hæve tildækket i 40 min - 1½ time.
Det kan også hæve i køleskab til dagen efter, eller man kan gemme noget af dejen i køleskab, f.eks. til pizza dagen efter.
Brødet formes, som boller eller brød, og hæver tildækket i ca. 40 min - 1 time.
Rids brødet på langs med en kniv, og pensles med vand.

Bages bages ved 180º varmluft i ca. 30 - 45 minutter til det har en sprød skorpe, brød lidt længere end boller.

<google>DANSK</google>

id=siteTree