På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Grydestegt kalvebov med sursød peberrodssauce
(Til 4 personer)
Grydestegt kalvebov
Ingredienser
- 1-1,5 kg kalvebov uden ben
- 1/4 knoldselleri
- 3 persillerødder
- 2 gulerødder
- Evt. porretop hvis du har noget
- salt
- peber
- 1,5 kg kartofler
Fremgangsmåde
Drys kalveboven grundigt med salt og peber, og brun den i en stegegryde.
Tilsæt vand så den er omkring halvt dækket, men ikke for meget, der skal kun være 1/2 liter suppe til sovsen til sidst.
Læg låg på gryden, og lad boven simre i 1 times tid.
Imens renses grøntsagerne, og snittes i mindre stykker.
Når der er gået 1 time vendes boven, og grøntsagerne tilsættes.
Lad den simre yderligere 1 times tid.
Mens den simrer igen, kan du skrælle kartoflerne.
Sursød peberrodssauce
Ingredienser
- ca. 5 dl af suppen fra kødet
- 2-3 spsk. majsstivelse
- 1 dl piskefløde eller mælk
- Masser af frisk peberrod
- 2 spsk lagereddike, æbleeddike
- 1 tsk sukker
- salt (kun hvis suppen ikke har salt nok)
Fremgangsmåde
Peberrod rives fint.
Lad suppen fra kødet koge ind, til der er ca. 5 dl tilbage, og hæld den evt. gennem en sigte.
Rør majsstivelsen ud i fløde eller mælk, og pisk jævningen i saucen under omrøring.
Lad saucen koge op, mens du pisker i den.
Skru ned for blusset, og smag til med fintrevet peberrod, eddike, sukker og salt i de mængder, du synes.
Servering
Kødet skæres i skiver og kommes i et forvarmet fad.
Væden sies fra grøntsagerne, og de serveres i en skål som tilbehør sammen med de kogte kartofler og peberrodssaucen.
<google>DANSK</google>