På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Pindebøf

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Pindebøf.jpg

Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf.
Det er en egns ret som spises omkring Struer og Holstebro, den stammer fra Pingvinen i Struer.

Ingredienser

  • 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 2 x 2 cm (tykstegsfilet, inderlår eller klump)
  • 1 spids pind pr person
  • barbecue krydderi
  • hvidsløgspulver
  • salt
  • peber
  • flutes
Bearnaise Creme
  • ½ glas Hellmans mayo
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 tsk bearnaiseessens
  • 1-2 skalotteløg
  • ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Salat
  • Iceberg
  • tomat
  • agurk
  • løg
  • olivenolie
  • hvid balsamico
  • oregano
Råstegte kartofler
  • 1 kg kartofler
  • timian gerne frisk
  • salt
  • groft peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

Råstegte kartofler

Vask eller skræl kartoflerne.
Skær kartoflerne i både.
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde.

Bearnaise Creme

Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt. Kom det hele i en skål. Røre, røre, røre og server!

Salat

Snit salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Del tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.

Pindebøfferne

Kødet skæres i tern 2 cm * 2 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver, salt og peber.
Kødternene steges på en pande i olivenolie som en bøf.

Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.

Anret salat, kartofler, pindebøfferne, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.

Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-)

Pindebøf 2.jpg

<google>DANSK</google>