På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Skidne æg

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search

Ingredienser

  • 8-12 æg
  • 1 l sødmælk
  • 1 lille løg
  • 2 laurbærblade
  • 4 nelliker
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 4 spsk fiskesennep eller dijonsennep
  • salt og peber
  • karse

Fremgangsmåde

Pil løget, og stik nellikerne ind i det.
Varm mælken forsigtigt op i en gryde sammen med løget med nelliker.
Lad mælken småkoge under omrøring i ca. 5 min, pas på den ikke brænder på.

Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Rør melet i og bag blandingen godt sammen.
Tilsæt mælken (uden løget) lidt ad gangen, imens der piskes i sovsen.
Lad sovsen koge igennem og smag den til med sennep, salt og peber.

Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 6 minutter ikke mere).
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem.

Kom sovsen i et opvarmet fad, og pynt med halve æg og karse.
Serveres med godt rugbrød.

<google>DANSK</google>